Kenties nro 1 syy, miksi olen saanut sen kaiken mitä olen saanut

Saa mitä haluat -kirjassa puhun asenteesta, joka on vaikuttanut hyvin merkittävästi omaan elämääni. Se asenne on se, että olen harjoitellut ajattelemaan, että kaikki on mahdollista.

Joka vuosi elämässäni on tapahtunut huikeita juttuja ja uskon, että tämä ajattelutapa on kenties se merkittävän asia niiden syntymiseen. Nimittäin ilman tätä ajattelutapaa en olisi montakaan juttua aloittanut edes toteuttamaan.

Kerron nyt, mitä tuo asenne tarkoittaa käytännössä ja miten sinä voit hyödyntää sitä, jotta sinäkin saat elämässäsi enemmän sitä mitä haluat.

Mitä “Kaikki on mahdollista” -asenne tarkoittaa?

Erityisesti "kaikki on mahdollista" tarkoittaa sitä, että pyrkii näkemään kaikki mahdollisuudet sillä tavalla, että ei sulje jotain mahdollisuutta pois, vaan näkee miten voi toteuttaa ja saada kaikki haluamansa asiat.

Tämä siis tarkoittaa erityisesti tilanteita, jossa tuntuu siltä, että joutuu valitsemaan yhden asian ja samalla joutuu luopumaan jostain toisesta. Joskus tilanne on se, että joudutaan luopumaan jostain, jotta saadaan jotain muuta. Olen kuitenkin huomannut, että usein on mahdollista löytää ratkaisu, jossa on mahdollista saada jollakin tavalla kaikki haluamansa vaihtoehdot. Se ei kuitenkaan onnistu, jos jo ajattelemalla sulkee jonkin haluamansa vaihtoehdon pois toisen alta.

Käytännön esimerkki

Konkreettinen ja perinteinen esimerkki tästä on se, että olen sopinut jo jonkin tapaamisen päivääni. Myöhemmin minulle tarjotaan jotain mahdollisuutta toiseen mielenkiintoiseen tapaamiseen, sellaiseen mihin haluaisin ehdottomasti myös mennä.

Usein nämä kummatkin ovat toteutuneet tavalla tai toisella joko samana päivänä tai niin että toinen niistä on siirtynyt.

Ratkaisevaa on ollut se, että olen pitänyt mahdollisena sitä, että kumpikin onnistuu toteuttaa ja sitä, että kerron siitä, mitä haluan. Eli olen kertonut eri tapaamisille, että haluan olla kummassakin ja aina on löytynyt jokin ratkaisu. Se ei olisi löytynyt, jos olisin ajatellut, että minun tulee tyytyä vain toiseen vaihtoehtoon.

Hidastavin tekijä elämässäni

Edelleen koen, että hidastavin ja estävin tekijä elämässäni on se, että en osaa kunnolla käyttää tätä ajatus siitä, että "kaikki on mahdollista". Sen käyttäminen on todella vaatinut harjoittelua, mutta se on alusta asti mahdollistanut asioita, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.

"Kaikki on mahdollista" on sitä, että selvität...

 • mikä olisi parasta mahdollista, sekä sinulle että ympärilläsi oleville

 • mikä on aina paras vaihtoehto

 • miten voit toteuttaa kaikki haluamasi asiat

 • miten voit saada kaikki haluamasi vaihtoehdot, vaikka ne tuntuisivatkin mahdottomilta toteuttaa yhtä aikaa

 • miten voit toteuttaa mahdottomaltakin tuntuvat asiat

Nyt alkaen tästä viikosta, harjoittele hyödyntämään tämä ajatus ja ajattele, että kaikki on mahdollista!

Lainaus Saa mitä haluat -kirjasta:

"Jos koet, että kaikki ei ole elämässäsi mahdollista, rajoitat itseäsi. Kaiken mahdollisena pitäminen ei vaadi sinulta enemmän energiaa tai maksa yhtään enempää. Kun ohjaat mieltäsi uskomaan, että kaikki on mahdollista, alat myös nähdä enemmän mahdollisuuksia. Sen jälkeen alat myös kokea, että asioista, jotka olivat ennen mahdottomia, alkaa tulla sinulle mahdollisia."

Kerron vielä yhden asian, josta olen super-innoissani…

Saa mitä halut -verkkokurssi tulee taas!

Saa mitä haluat -verkkokurssi on kuuden viikon mittainen videokurssi omannäköisen elämän toteuttamiseen!

Verkkokurssilla käyn läpi 7-vaiheisen Saa mitä haluat -prosessin, jonka avulla voit toteuttaa elämässäsi ihan mitä tahansa - kaikki on mahdollista!

Verkkokurssin ilmoittautuminen alkaa 20.5. klo 10

Kun liityt Saa mitä haluat -verkkokurssin ennakkolistalle nyt, saat muistutuksen ilmoittautumisen alkaessa SEKÄ ilmaisen minivideokurssin!

 

Nähdään Saa mitä haluat -verkkokurssilla!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #500 -


Tule mukaan Ajan ja tapojen voima -verkkokurssille!  Lue lisää ja tule mukaan ››

Tule mukaan Ajan ja tapojen voima -verkkokurssille! Lue lisää ja tule mukaan ››

 

Yksi ratkaisu ajanhallinnan haasteisiin

Onko sinulla haasteita ajanhallinnan kanssa? Usein ajanhallintaan liittyy ajatus tehokkuudesta ja sen kehittämisestä.

Itselleni ajanhallinta tarkoittaa sitä, että elämä järjestyy niin, että se tuntuu hyvältä, selkeältä ja merkitykselliseltä. Tehokkaan ajanhallinnan tärkein merkitys on siis se, että elämä tuntuu hyvältä.

Itselleni ajanhallinta tarkoittaa sitä, että elämä järjestyy niin, että se tuntuu hyvältä, selkeältä ja merkitykselliseltä.

Tähän ajatukseen pohjautuen, kiinnitän ajanhallinnassani huomiota kolmeen asiaan (ajanhallinnan kolme kulmaa). Yksi niistä on tapojen muuttaminen.

Miksi omiin tapoihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Tavat, eli se, että teet automaattisesti ja lähes ajattelematta jotain, on yksittäinen merkittävä tekijä ajanhallinnassa vähintään näistä kahdesta syystä:

 1. Niin sanotut huonot tavat vievät aikaa ja energiaa. 
  Tarkoittaa sitä, että ihan huomaamatta menetät paljon aikaa muilta asioilta. Esimerkkinä tästä on tapa liiallisesta somen seuraamisesta.

 2. Hyvä tapa.
  Auttaa sinua toteuttamaan mitä tahansa helpommin, energiaa ja aikaa säästäen. Aikaa säästyy vähintään siksi, että opitun päivittäisen tavan toteuttaminen vie vähemmän aikaa, koska siihen ei tarvita samanlaista aloitus energiaa kuin se, että yrität aina erikseen aloittaa.

Tällä viikolla haastan sinua aloittamaan jonkin pienen uuden tavan, joka tuo jotain hyvää elämääsi, lisää hyvinvointiasi tai säästää aikaasi.

Tuo tapa voi liittyä mihin tahansa elämän osa-alueeseen.

Miten aloittaa uusi tapa?

Hyvä tapa aloittaa uusi tapa, on lisätä se jonkin jo nykyisen tavan jatkoksi.

Tässä esimerkkejä:

 • Jos avaimesi ovat aina hukassa, kun olet lähdössä kotoa, aloita tapa, jossa heti kotiin tultua, sijoitat avaimet samaan paikkaan. Määrittele siis avaimille hyvä paikka ja vie avaimet sinne heti! Samaa tapaa voit käyttää myös mille tahansa muulle asialle, mikä sinulla on säännöllisesti hukassa.

 • Jos haluat lisää rauhaa elämääsi ja vähentää stressiä, aloita tapa, jossa hengität syvään 10 kertaa, heti kun istut autoon ja lähdet ajamaan.

 • Jos haluat aloittaa tavan lukea aina iltaisin, voit aloittaa tavan, jossa aamulla ensimmäiseksi sängystä noustuasi, jätät kirjan tyynysi päälle, jolloin löydät sen sängystä illalla, kun menet nukkumaan.

Itselläni on tapana pestä takuuvarmasti joka päivä hampaat kaksi kertaa päivässä. Kyseisen tavan yhteyteen on helppo ollut lisätä esimerkiksi positiivisten ajatusten ajatteleminen päivästä.

Paras tapa opetella uusi tapa, on se, että aloitat jostain tosi pienestä tavasta.

Mikä on pieni tapa oman elämäsi hyväksi, jonka sinä voit aloittaa heti? - Harjoittele sitä joka päivä, niin siitä tulee nopeasti uusi tapa!

Jos olet kiinnostunut muuttamaan tapojasi, hallitsemaan aikaasi paremmin ja kokemaan enemmän tyytyväisyyttä elämästäsi, suosittelen tutustumaan tällä viikolla alkaneeseen uuteen ajanhallinnan verkkokurssiin.

Tutustu ja hyppää mukaan Ajan ja tapojen voima -verkkokurssille niin pääset katsomaan ensimmäiset videot hetI.

Kurssille pääsee mukaan ja tarjous on voimassa vain 12.5. asti. Sen jälkeen kurssin ilmoittautuminen sulkeutuu.

Tule mukaan Ajan ja tapojen voima -verkkokurssille!  Lue lisää ja tule mukaan ››

Tule mukaan Ajan ja tapojen voima -verkkokurssille! Lue lisää ja tule mukaan ››

 

Nähdään Ajan ja tapojen voima -verkkokurssilla!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #499 -


Nro 1 syy miksi kannattaa varmistaa, että olet elämässäsi oikeassa ympäristössä

Saa mitä haluat -kirjassa puhun oikean ympäristön merkityksestä.

On helppo jämähtää jonnekin missä on. Tärkein syy varmistaa, että on oikeassa ympäristössä (tarkoitan erityisesti asuin- ja työympäristöä), on se, että ympäristösi vaikuttaa jatkuvasti siihen, miten hyvin sinä voit ja millainen energia sinulla on.

Ympäristösi vaikuttaa jatkuvasti siihen, miten hyvin sinä voit ja millainen energia sinulla on.

Jokainen vastaa omista tunteistaan ja energiastaan, mutta ympäristöllä on aina siihen vaikutuksensa.

Jos siis koet olevasi vähänkin väärässä paikassa, jossa ei tunnu hyvältä olla, se vaikuttaa ihan kaikkeen elämässäsi.

Kaikki tekemisesi ja ihmissuhteesi kärsivät siitä. Ja pahinta on se, että se kuluttaa sekä suoraan että välillisesti sinua; Kun ihmissuhteesi tai tekemisesi kärsii, koko elämä on enemmän maassa.

Kun koet olevasi oikeassa ympäristössä, voit kokea ainakin, että...

 • saat asioita helposti aikaan

 • elämä tuntuu hyvältä

 • ihmissuhteesi toimivat paremmin

 • voit paremmin

Kysy nyt siis itseltäsi:

Oletko sinä siinä fyysisessä ympäristössä, jossa sinun on hyvä olla?

Jos vastaus on EI, kysy itseltäsi, mikä olisi sinulle oikea / parempi ympäristö? Mieti, miten ja miten nopeasti voisit päästä tuohon parempaan ympäristöön?

 • Muista kuitenkin tämä: Mikään ei välttämättä muutu ympäristöä vaihtamalla, jos sinulla on sisäinen ympäristöstä riippumaton haaste elämässäsi. Ympäristön muuttaminen kuitenkin yleensä muuttaa aina jotakin ja koskaan ei tiedä kokeilematta, miten se vaikuttaa.

Jos vastaus on KYLLÄ, koe varmuutta siitä, että olet oikeassa paikassa ja toteuta vielä isommalla sydämellä omaa elämääsi - Sinulla on siihen kaikki mahdollisuudet!

"Väärä" ympäristö siis kuluttaa ja vie sinun aikaasi. "Oikea" ympäristö mahdollistaa paljon asioita elämässäsi ja toimit siinä myös enemmän haluamallasi tavalla ja käytät aikaasi fiksummin.

Riippumatta paikasta, omaa aikaa ja ajankäyttöä on fiksua kehittää tämän päivän maailmassa ja siksi alan nyt säännöllisesti nostamaan aihetta esille.

Siksi järjestän myös tämän tulevan webinaarin…

Maksuton webinaari to 2.5. klo 11: 5 vinkkiä miten saat arjen tärkeimmät menosi sopimaan paremmin elämääsi!

Tuntuuko sinusta, ettei aika meinaa riittää kaikkeen? Ehkä sinulla on samanaikaisesti meneillään monia mielenkiintoisia projekteja, joista mikään ei tunnu valmistuvan. Tai kenties työpäiväsi venyvät niin pitkiksi, ettei vapaa-aikaa ole riittävästi.

Tässä vapun jälkeisessä webinaarissa käyn läpi ajanhallintaa. Opit muun muassa miten saat kaikki arjen tärkeimmät menosi (työ, perhe, vapaa-aika, harrastukset jne.) sopimaan paremmin elämääsi JA tunnet olosi samalla energiseksi!

Webinaarin sisältö:

 • Tiedostat mitkä ovat ajanhallinnan suurimmat ongelmat (näihin on olemassa yksinkertainen ratkaisu).

 • Opit mitkä ovat ajanhallinnan kolme kulmaa. Oppimalla nämä, saat aikasi riittämään varmemmin kaikkeen haluamaasi!

 • 5 vinkkiä miten saat arjen tärkeimmät menosi sopimaan paremmin elämääsi - ja tunnet olosi samalla energiseksi!

 • Sinun kysymyksesi!

Webinaari on nyt 2.5.2019 klo 11 - tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu myös vaikka et pääsisi paikalle, mutta haluat tallenteen.

Ketkä sinun ystävät voisivat hyötyä tästä webinaarista? Jaa tämä sivu heille.

 

Nähdään webinaarissa torstaina!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #498 -

 


3 ensimmäistä asiaa, jotka vien käytäntöön nyt Tony Robbinsin seminaarin jälkeen

Terveiset vuosittaiselta valmennusmatkaltamme Tony Robbinsin Unleash the Power Within -seminaarista (lyhyesti vain UPW) Lontoosta!

Tämä oli nyt 13. kerta kun olin mukana seminaarissa. Viimeisinä vuosina olen osallistunut ohjelmaan valikoidusti, mutta silti saan seminaarista aina paljon hyviä juttuja omaan elämääni. Nykyään minulla menee aikaa enemmän siinä, että tapaan muiden maiden ihmisiä, jotka tekevät vastaavalla missiolla töitä omassa maassaan kuin me Suomessa. Heidän tapaaminen on aina todella antoisaa.

Yksi asia, minkä olen tehnyt tässä seminaarissa joka vuosi, on se, että olen kävellyt paljain jaloin tulisilla hiilillä. Miksi teen sen joka vuosi uudestaan?

Lähinnä kahdesta syystä:

 1. Koska se muistuttaa minua joka kerta siitä, mihin pystyn ja kuinka helposti voin voittaa pelkoni. Joka kerta nimittäin tuo hiilille astuminen pelottaa suurin piirtein yhtä paljon, vaikka tiedänkin, että selviän siitä. Elämässä on muitakin asioita, joita jännittää aina uudestaan, vaikka ne olisikin tehnyt useampaan kertaan.

 2. Koska se muistuttaa sekä kehoani että mieltäni ensimmäisestä kerrasta, kun osallistuin tähän seminaariin. Se oli todella vaikuttava kokemus, joka muutti koko elämäni suunnan lopulta. Elämän parhaimpia kokemuksia kannattaa muutenkin palauttaa mieleen säännöllisesti.

Tässä kaikista tämän reissun opeista kolme tärkeää, jotka itse vien ensimmäisenä käytäntöön:

 1. Tony Robbinsilta: Tarkasta omat standardit ja elätkö omien standardien mukaan. Muistan tämän jo ensimmäisestä kerrasta ja se tuntuu juuri nyt tärkeältä muistutukselta. Mihin asetat omat normisi? Ovatko ne sellaisella tasolla kuin haluat? Vaaditko itseltäsi toiminnan, joka vastaa normejasi? 

 2. Yllätysvieraalta, maailman suositulta muusikolta Will.i.am, opin monta asiaa hänen lyhyestä haastattelusta. Koskettavin oli vastaus kysymykseen: Mistä saat energiasi kaikkeen siihen, mitä teet? Will.i.am vastasi, että jos hän ajattelee, että saa energiansa jostain ulkopuolelta, se tulee jossain vaiheessa loppumaan. Siksi hän sanoi"I am my energy", olen energiani. Minulle se tarkoittaa sitä, että energia on minussa, kun vain muistan päästää sen esiin, enkä rajoita sitä. Huikeaa!

 3. Joseph McClendonilta (kyllä se sama kaveri, joka oli meidän vieraanamme juuri Passion for Success 2019 -seminaarissa ja joka on Tonyn aisaparina UPW:ssa): Joseph kertoi, että hänellä on ollut vuosien ajan sääntö: Jos joku tulee häntä 15 metriä lähemmäksi, hän sanoo mielessään "I love you", rakastan sinua. 
  Olen varmasti kuullut tämän aikaisemminkin, mutta nyt halusin laittaa sen heti uudestaan käyttöön. Tämän yksinkertaisen pienen tavan ansiosta uusien ihmisen tapaamisesta on tullut erilaista (=helpompaa), huomioin toisella tavalla ympärillä olevia ihmisiä ja lisäksi on todella mukava fiilis itsellä missä tahansa liikkuukin.

Nämä olivat kolme pientä suurta ajatusta seminaarista. Koska olen oppinut sieltä joka vuosi valtavan paljon ajattelin seuraavaa...

Pidän torstaina klo 16 kaikille UPW-seminaarin vaikutuksista ja opeista kiinnostuneille Facebook-live lähetyksen Uskalla Innostua -Facebook-sivulla.

Saat livestä ilmoituksen, kun se alkaa, kunhan vain tykkäät sivusta. Voit hypätä mukaan myös kesken. Löydät lähetyksen sivulta.

Lähetyksessä kerron tarkemmin, mitä kaikkea olen oppinut erityisesti tästä seminaarista vuosien aikana ja miksi se on jotain, mihin ihmiset haluavat lähteä joka vuosi isolla porukalla myös Suomesta. Saat myös kommenttien avulla kysyä minulta mitä tahansa seminaariin liittyvää.

Tämä matka ei ole vielä edes kunnolla ohi ja silti katsomme jo tulevaa vuotta ja uutta reissua.

Jos sinä olet jo vuosia halunnut lähteä mukaan matkaamme tai tämä on herättänyt kiinnostuksesi lähteä joko yksin tai sinulla on tiimi, jonka kanssa haluat lähteä, paras aika varata paikka ensi vuoden seminaariin on juuri nyt.

Jos et tiedä kuka on Tony Robbins, suosittelen katsomaan Netflixissä dokumentin "I'm not your guru".

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #496 -

 


Miten asettaa hyvä tavoite?

Miten asettaa hyviä tavoitteita? Kuuluuko tavoitteilla olla määräaikaa? Pitääkö tavoitteiden olla realistisia? Voiko minulla olla useita tavoitteita samaan aikaan?

Nuo ovat yleisimmät kysymykset, joita saan tavoitteisiin liittyen.

Ensimmäinen vastaukseni noihin kaikkiin on se, että tee sillä tavalla, mikä toimii sinulle parhaiten.

Ennen kuin kerron, mikä mielestäni on tärkeintä hyvässä tavoitteessa, haluaisin avata, mitä tavoite tarkoittaa minulle.

Minulle tavoite on jokin tavoitetila tulevaisuudessa. Se voi tarkoittaa myöhemmin samana päivänä tai vuosien päästä. Suurimmaksi osaksi en halua asettaa tavoitteille aikarajaa, jollei sitä ole pakko asettaa. Aikarajat usein vain rajoittavat. Onnistumisen kannalta on oleellisempaa, että tekemisellä on jokin tietty aika.

Millainen on hyvä tavoite?

Hyvissä tavoitteissa on mielestäni kaksi tärkeää asiaa:

1. Tavoitteeseen on määritetty selkeitä merkkejä siitä, mistä tiedät, että olet saavuttanut tavoitteesi.

Merkkejä on hyvä ja tärkeää lisätä matkan varrella. Merkit auttavat sinua ymmärtämään tarkemmin tavoitetilaasi ja ne myös auttavat sinua toteuttamaan sen. Merkkien avulla pystyy myös erottamaan sen, miten tavoitetila eroaa tästä hetkestä.

Esimerkiksi, jos olet jo nyt hyvässä kunnossa ja tavoitetilasi on olla hyvässä kunnossa, merkkisi voisi olla, että jaksat juosta 12 kilometriä helposti. Tämä on hyvä merkki siinä tapauksessa, jos tällä hetkellä jaksat juosta vähemmän kuin 12 kilometriä tai kyseisen matkan juokseminen on sinulle raskasta.

Jos tavoitetilasi on olla iloinen, merkkisi tulee kertoa, miten olet eri tavalla iloinen tavoitetilassa kuin nyt. Esimerkiksi huomaat olevasi iloinen x tilanteissa, joissa et ennen voinut/osannut/pystynyt olemaan iloinen.

Jälkimmäisessä esimerkissäni merkit auttavat pääsemään nopeasti tavoitetilaasi, koska voit alkaa suoraan harjoitella olemaan iloinen merkiksi asettamissa tilanteissa.

2. Tavoitteesi tulla olla jotain, mitä sinä haluat ja minkä eteen sinä haluat tehdä jotain.

Jos et halua tehdä mitään tavoitteen eteen, et todennäköisesti tule tekemään mitään. Tavoitteesi tulee saada sinut innostumaan. Jos se ei herätä sinussa tunteita, sillä tuskin on niin väliä sinulle. Älä siis valitse itsellesi tavoitteita, joille et halua tehdä mitään. Koet niistä turhaa tuskaa ja koet itsesi turhaan epäonnistuneeksi. Valitse vain tavoitteita, joille haluat tehdä jotain.

Entä jos töissä ladellaan tavoitteet ja niille ei halua tehdä mitään? Suosittelen, että asetat itse tavoitteet kyseisiin asioihin niin että ne ovat jotain, mitkä haluat toteuttaa.

Koska pidän yksinkertaisista malleista, keskityn eniten tavoitteissa ylläolevaan kahteen asiaan. Kun tekee ensimmäisen kohdan kunnolla, ymmärtää myös tarkemmin tavoitteen. Oikeita merkkejä lisäämällä mistä tahansa tavoitteesta tulee parempi / houkuttelevampi.

Entä se realistisuus? Minusta vain tavoite, jonka asetat itsellesi lyhyelle ajalle, kuten samalle päivälle tai viikolle, tulee olla realistinen. Muuten kannustan miettimään parasta mahdollista ja se ei todellakaan aina ole realistinen vaihtoehto. Realistisuus perustuu tämän hetken ajatuksiin ja koska ajatukset muuttuvat matkan varrella, suosittelen asettamaan tavoitteeksi aina jotain mikä on parasta mahdollista, vaikka se ei olisikaan realistista.

Tavoitteen tärkein tehtävä on ohjata sinua elämässä eteenpäin. Ei välttämättä se, että saavuttaisit jokaisen tavoitteen.

Toivottavasti nämä ajatukset auttavat sinua asettamaan itsellesi hyviä tavoitteita helpommin. Kokeile ja löydä itsellesi se tapa, mikä toimii sinulle!

Aloita matkasi kohti sitä mitä haluat

Viime syksynä julkaisin esikoisteokseni: Saa mitä haluat -opas omannäköisen elämän toteuttamiseen. Kirja pohjautuu samannimiseen valmennukseen, jota olen järjestänyt vuodesta 2009 alkaen.

Jos et vielä ole lukenut kirjaani tai tiedät jonkun, jolta kirja puuttuu - tilaa se oheisen linkin kautta nyt erikoishintaan: 26€ (ovh. 32€)!

LISÄKSI: Saat kaupan päälle Saa mitä haluat -minivideokurssin tilatessasi kirjan verkkokauppamme kautta.

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #495 -

 


Uskalla tehdä valinta - tästä syystä se kannattaa!

Joka päivä elämässä on paljon valintoja.

Se, mihin olet päässyt tai tullut elämässäsi, on lopulta aiemmin tekemiesi valintojen summa.

Jos jokin elämässäsi ei ole haluamassasi tilanteessa, se todennäköisimmin johtuu siitä, että et ole valinnut keskittyä kyseiseen asiaan.

Hyvä esimerkki on se, että neljä vuotta päätin joka vuosi kirjoittaa kirjan. Ensimmäisenä kolmena vuonna en kuitenkaan kertaakaan vuoden aikana valinnut keskittyä kirjan kirjoittamiseen. Kirjaa ei syntynyt.

Viime vuonna tein valinnan helmikuusta lähtien joka kuukausi keskittyä siihen, että vien kirjaani eteenpäin. Voit tutustua viime syksynä julkaistuun Saa mitä haluat -kirjaan täällä ››

Haluatko saada jotain erilaista aikaan?

Arkisessa elämässä on "helppo" valita keskittyä arkisiin asioihin. Jos haluat arjen keskellä saada jotain erilaista aikaan, sinun tulee valita keskittyä siihen.

Jos sinulla on paljon asioita, mitä haluat ja haluaisit muuttaa monta asiaa elämässäsi, et voi tehdä kaikkea kerralla. Sinun tulee valita niistä jokin, mistä aloitat.

Saa mitä haluat -prosessissa sanon, että jos et uskalla valita mitään, myöskään mitään ei tapahdu.

 • Ota hetki ja mieti, mitä sinä olet laittanut syrjään jo pitkän aikaa?

 • Onko jotain sellaista, mihin haluaisit vaikuttaa elämässäsi, mutta et ole vain tehnyt sille mitään?

Uskalla tehdä valinta keskittyä siihen arjessasi edes vähän joka päivä ja tulet huomaamaan merkittäviä muutoksia.

Elämän 4 osa-aluetta

Jaan elämän neljään osa-alueeseen:

 • Henkiseen hyvinvointiin

 • Fyysiseen hyvinvointiin

 • Talouteen ja työhön

 • Ihmissuhteisiin

Olen huomannut, että oman elämän ohjaamiseen ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää huomioida nuo kaikki osa-alueet. Joskus huomio on pitkäänkin yhdellä alueella ja sen jälkeen on tärkeää muistaa valita keskittyä johonkin niistä alueista, joihin ei ole hetkeen kiinnittänyt huomiota.

Koska uskon, että pienelläkin päivittäisellä teolla on pitkässä juoksussa iso vaikutus, pyrin joka päivä valita keskittyä edes hetken jokaiseen neljään elämän osa-alueeseen. Se on myös syy, miksi niitä on vain neljä. Yli neljään ei riitä aika eikä energia.

Uskalla ottaa JUURI NYT edes pieni hetki sille, mille et ole antanut elämässäsi huomiota TAI minkä todella haluaisit muuttuvan.

Aloita matkasi kohti sitä mitä haluat

Viime syksynä julkaisin esikoisteokseni: Saa mitä haluat -opas omannäköisen elämän toteuttamiseen. Kirja pohjautuu samannimiseen valmennukseen, jota olen järjestänyt vuodesta 2009 alkaen.

Jos et vielä ole lukenut kirjaani tai tiedät jonkun, jolta kirja puuttuu - tilaa se oheisen linkin kautta nyt erikoishintaan: 26€ (ovh. 32€)!

LISÄKSI: Saat kaupan päälle Saa mitä haluat -minivideokurssin tilatessasi kirjan verkkokauppamme kautta.

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #494 -

 


Näin käänsin oman haastavan tilanteeni parempaan suuntaan

Haluaisin jakaa sinulle, miten onnistuin avaamaan yhden itselleni todella haastavan asian elämässäni.

Tämä asia on vaivannut minua jo oikeastaan reilun vuoden ajan. Se on vienyt minulta paljon voimia ja olen ollut monta kertaa todella maassa asian suhteen, koska se ei ole haluamassani tilanteessa.

Kun sinulla on jokin haaste elämässäsi, myös sinulle käy todennäköisesti nämä 2 asiaa:

 1. Haastavalla hetkellä unohtaa yksinkertaiset perusasiat, joilla voisi vaikuttaa omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. 

 2. Haastava asia saa tuntemaan erilaisia ikäviä tunteita: Tuskaa, surua, mahdottomuutta, ärsytystä, vihaa jne. Kaikkia sellaisia tunteita, jotka eivät auta sieltä montusta ylös. Silti tunteita, jotka on tärkeä tuntea.

Viime viikolla, kun koin tuskaa haasteeni kanssa, minulla oli yksi todella kurja päivä. Todennäköisesti kurjin ja tuskaisin tähän mennessä.

Totesin puolisoni kanssa, että minun tulee tehdä jotain vähintään itselleni.

Osa haasteista on sellaisia, että ne voi ratkaista hetkessä ja sitten ne häviävät pois. Tiesin, että tämä haaste tulee kuitenkin olemaan elämässäni vielä jonkin aikaa, enkä voi sille mitään.

Olin haasteeni osalta keskittynyt vain siihen, että saisin sen ratkaistua ja koska ratkaisua ei ollut näkyvissä, koin voimakasta ja jatkuvasti kasvavaa tuskaa.

Siksi päätin keskittyä johonkin muuhun: Itseeni ja hyvään olooni.

Aloita onnellisuudesta

Palautin mieleeni yhden tärkeimmistä asioista, mitä olen koskaan oppinut (se on myös kirjani Saa mitä haluat -prosessin vaihe 1): Ole tyytyväinen, onnellinen ja nauti elämästä jo ennen kuin mikään muuttuu.

Lähdin lenkille ja lenkin aikana keskityin kokemaan onnellisuutta ja nauttimaan elämästä.

Hengitin isoja hengityksiä ja jokaisella hengityksellä kuvittelin hengittäväni haluamaani tunnetta; Onnellisuuden ja nauttimisen tunteen lisäksi hengitin ainakin iloa ja rakkautta. Joka hengityksellä oloni keveni ja minulla oli lopulta todella hyvä olla.

Kun tutustuin itsensä kehittämiseen, ymmärsin, että saisi tuntea vain hyviä tunteita. Opin myös hallitsemaan tunteitani, jolloin pystyin poistamaan kaikki ikävät tunteet. Kummatkin näistä ovat hyviä ajatuksia, mutta nykyään ajattelen, että kaikki tunteet ovat tarkoitettu tunnettavaksi, myös tuska ja ikävä, joten tarkoitukseni ei ole saada sinua lopettamaan ikäviä tunteita tai hallitsemaan niitä pois. Haluan, että koet elämäsi hyväksi joka tapauksessa.

Haasteen ja tuskan keskellä usein unohtaa monia tärkeitä perusasioita ja saattaa tehdä omasta elämästään paljon vaikeampaa, kuin mitä sen tarvitsisi olla. Ainakin minä teen niin.

Huomioksi vielä tämä: Olen harjoitellut kokemaan onnellisuutta ja nauttimista elämässäni joka päivä. En kuitenkaan ollut kokenut niitä erikseen tähän haastaavaan asiaani liittyen. Siihen liittyen vain toivoin, että asiat ratkeaisivat, jotta voisin olla myös siitä onnellinen ja tyytyväinen elämässäni. Viimeisten päivien aikana olen huomannut, miten ison muutoksen ongelmaani toi se, että aloin olemaan onnellinen myös sen asian osalta, vaikka kaikki ei olekaan vielä hyvin. 

Jos sinulla on jokin haaste elämässäsi, kokeile heti tätä:

Koe onnellisuutta tai nautintoa. Yksi minuutti jo on paljon. Sen jälkeen sinun on myös erilainen nähdä haasteesi tai alkaa sen ratkaiseminen.

Jos sinulla ei ole nyt mitään suuria haasteita, haluan onnitella sinua ja suosittelen siltikin ottamaan säännöllisiä hetkiä nauttimiselle ja onnellisuudelle.

Kiitos, että sain jakaa tämän kanssasi. Jos sinulla on joku, joka on haastavassa elämän tilanteessa, voitko jakaa tämän myös hänelle, kiitos!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #492 -

 

Haluatko lisää vinkkejä itsesi kehittämiseen ja inspiraatiota arkeen?

Tilaa maksuton viikkokirjeemme tästä: 

Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

 • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen

 • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi

 • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin

 • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla


Nämä 3 x 1 minuuttia voivat muuttaa koko arkesi merkittävästi!

Haluaisin jakaa sinulle yhden asian Saa mitä haluat -kirjasta. Kirjassani esittelen Saa mitä haluat -kolmion, jonka avulla voi toteuttaa ihan mitä tahansa muutoksia, unelmia ja tavoitteita elämässä.

Olen huomannut, että moni käyttää kolmiota ja siihen liittyvää prosessia isojen unelmien toteuttamiseen, sellaisten, mitkä ovat yleensä kauempana tulevaisuudessa. Kolmio ja prosessi on yhdeltä osalta tarkoitettukin siihen.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen, että Saa mitä haluat -kolmiota kannattaa käyttää joka päivä oman arjen ohjaamisessa: Joko siihen, että saat ne isot kaukana olevat unelmat toteutumaan tai sitten siihen, että saat tehtyä omasta arjestasi parempaa, tai kuten kirjassani sanon, siistimpää.

Saa mitä haluat -kolmion kolme kulmaa ovat selkeä tavoitetila, mihin haluat päästä (1), seuraava askeleesi eteenpäin (2) ja ihmiset, jotka pystyvät auttamaan sinua (3).

Nämä 3 x 1 minuuttia voivat muuttaa koko arkesi merkittävästi

 • 1 x 1 minuutti matkalla töihin tai viimeistään työpaikan ovella:

Kuvittele tai kerro itsellesi, missä tilanteessa haluat olla, kun lähdet töistä. 
Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että olet onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla?

Esim. Tiedän, että työpäiväni meni hyvin, koska sain edistettyä tämän hetken tärkeintä projektia ja muistin pitää joka tunti pienen tauon pitääkseni hyvän fokuksen töissä.

-> Kun pääset töihin sinulla on selkeys siitä, mitä haluat saada aikaan.

 • 1 x 1 minuutti matkalla kotiin tai viimeistään kodin ovella:

Kuvittele tai kerro itsellesi, miten iltasi on mennyt kotona / perheen kanssa parhaalla mahdollisella tavalla. Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että iltasi oli onnistunut?

Esim. Tiedän, että iltani oli onnistunut, koska halasimme puolison kanssa pitkän halauksen, nauroimme kippurassa lasten kanssa ja minulla oli todella rentouttavaa saada olla kotona.

-> Tämä auttaa sinua valmistautumaan iltaan, joka palvelee parhaiten sinun elämääsi tällä hetkellä.

 • 1 x 1 minuutti ennen kuin alat nukkumaan:

Kuvittele tai kerro itsellesi, miten hyvin nukkuneena ja virkeänä, ja millä tavalla sinä haluat herätä.
Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että yösi on mennyt parhaalla mahdollisella tavalla?

Esim. Tiedän, että nukuin hyvin, koska nukuin koko yön heräämättä ja koska olen niin virkeä, että haluan nousta heti ylös sängystä.

-> Tämä auttaa sinua nukkumaan paremmin ja valmistaa mieltäsi hyvään uneen ja haluamaasi aamuun.

Kun teet nämä kaikki kolme joka päivä, päivästäsi tulee hyvin erilainen!

Voisit ottaa myös vain kerran päivässä hetken sille, että kuvittelet miten haluat päiväsi menevän, mutta tässä kolme syytä, miksi tämä on parempi tapa:

 1. Uskon, että elämässä kaikki on harjoittelua. Tässä saat päivän aikana usean kerran harjoittelun ja siten tulet paremmaksi oman elämäsi ohjaamisessa.

 2. Vuorokaudessakin ehtii tapahtumaan paljon asioita, joten näin voit varmistaa, että se, mitä kuvittelet toimii parhaiten siinä hetkessä.

 3. Kuvittelu on paljon keskittyneempää, kun sinun ei tarvitse miettiä koko päivää, vaan vain seuraavaa osaa vuorokaudestasi.

Kun teet näitä minuutin kuvitteluja, muista tarkastaa, että ne ohjaavat sinua kohti niitä isompia suunnitelmia, joita olet tehnyt omalle elämällesi. Se onnistuu helposti, jos tarkastat päivittäin, mitä sinä haluat saada aikaan omassa elämässäsi (teemme tällaisen suunnitelman Saa mitä haluat -valmennuksissa ja lyhyesti myös tulevassa Passion for Success 2019 -seminaarissa).

Kuitenkin muista, että joskus isompaa suunnitelmaa tuijottamista tärkeämpää on se, että teet sen mukaan, mikä on juuri tänään tärkeintä.

Aloita matkasi kohti sitä mitä haluat

Viime syksynä julkaisin esikoisteokseni: Saa mitä haluat -opas omannäköisen elämän toteuttamiseen. Kirja pohjautuu samannimiseen valmennukseen, jota olen järjestänyt vuodesta 2009 alkaen.

Jos et vielä ole lukenut kirjaani tai tiedät jonkun, jolta kirja puuttuu - tilaa se oheisen linkin kautta nyt erikoishintaan: 26€ (ovh. 32€)!

LISÄKSI: Saat kaupan päälle Saa mitä haluat -minivideokurssin tilatessasi kirjan verkkokauppamme kautta.

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #491 -

 


Kolme parisuhteen oleellisinta asiaa

Koen, että moni pari voisi elää huomattavasti parempaa elämää yhdessä ja ei tarvitsisi etsiä ketään uutta, kun vain parisuhdetta kehitettäisiin vähän koko ajan.

Saa mitä haluat -valmennuksessa kannustan miettimään, millainen suhde voisi olla parhaimmillaan, tai ennemminkin kuvittele suhteellenne paras mahdollinen tilanne, vaikka se tuntuisikin mahdottomalta ajatukselta. Se antaa suhteelle suunnan ja sen jälkeen sitä voi lähteä kehittämään joko yksin tai yhdessä puolison kanssa.

Ja kyllä: Suhdetta voi kehittää ihan yksistäänkin, ilman että edes kertoo siitä puolisolle.

Jos kumpikaan ei mieti, että suhde voisi olla parempi ja millainen se olisi parempana, tuskin sitä tulee paljon kehitettyä.

Jos kumpikaan ei mieti, että suhde voisi olla parempi ja millainen se olisi parempana, tuskin sitä tulee paljon kehitettyä.


Kolme parisuhteen oleellisinta asiaa

Tänä päivänä koen, että parisuhteen kolme oleellisinta asiaa ovat:

 1. Halu olla yhdessä.
  Jos kumpikin haluaa olla yhdessä, se voi selvitä mistä vain. Haasteita voi olla, mutta jos on halu olla yhdessä, haasteet voidaan selvittää.

 2. Yhteys.
  Tämä on tärkeintä minusta missä tahansa suhteessa. Yhteyden kokemus.

 3. Kommunikointi.
  Sanaton, kehollinen ja sanallinen. Kommunikointi on monella haaste, koska ei ole yhteyttä. Oikealla kommunikoinnilla voidaan kuitenkin saada yhteys takaisin tai syventää sitä.


Näihin liittyen haluaisin nostaa esiin aiemmin kuvaamani videosarjan parisuhteen kehittämisestä.

Videosarjassa kerron yhteyden luomisesta ja kommunikoinnin kehittämisestä ja kuudesta asiasta niiden kehittämiseen.

Uskon, että saat näistä videoista paljon apua parisuhteen kehittämiseen, oletpa sitten nyt suhteessa tai sinkkuna.

Innostavin terveisin,

Ilkka

ilkka_koppelomaki_nimmari.png

-Viikkokirje 490-

 

Kysymys, joka jokaisen tulee kysyä puolisoltaan säännöllisesti

Oletko koskaan ajatellut, kuinka tärkeää kommunikointi on parisuhteessa? Tässä pari ajatusta kommunikoinnin kehittämiseksi.

Mikä lisää yhteyttä suhteessanne?

Mieti mitkä asiat lisäävät yhteyttä suhteessanne, ja mitkä toisaalta vievät yhteyttä pois. Onko jotain sellaista mitä teet, mistä huomaat että toinen menee kauemmas? Tai onko jotain mitä teet, mistä huomaat että toinen tulee lähemmäs?

Itselleni on ollut suuri asia ymmärtää, että vaikka kokisin yhteyttä toiseen mutta jos toinen ei koe yhteyttä minuun, meillä on ongelma. Sinun pitäisi varmistaa kokeeko toinen ihminen yhteyttä sinuun.

Vaikka kokisin yhteyttä toiseen mutta jos toinen ei koe yhteyttä minuun, meillä on ongelma.

Kysy tämä kysymys puolisoltasi

Voit varmistaa yhteyttä kysymällä esimerkiksi tämän yhden parisuhteen tärkeimmistä kysymyksistä:

Haluatko olla kanssani?

Mielestäni on tärkeää, ettei tätä kysymystä kysytä ainoastaan suhteen alussa vaan myöhemminkin. Kysymällä kunnioitat toista ihmistä ja teidän suhdettanne selvittämällä mitä mieltä toinen oikeasti on.

Kysy miten toisella oikeasti menee ja kuuntele vastausta, äläkä vain tulkitse mitä toinen ajattelee ja tuntee. Kysy mielummin.

HALUATKO OPPIA LISÄÄ yhteydestä ja kehittää parisuhdettasi entistä vahvemmaksi?

Tutustu ja tule mukaan Päivä Suhteelle -parisuhdevalmennukseen
ja ota päivä aikaa elämäsi tärkeimmän suhteen hoitamiselle! ››

 

Nähdään Päivä Suhteelle -valmennuksessa!

Innostavin terveisin,

Ilkka

ilkka_koppelomaki_nimmari.png