Nämä 3 x 1 minuuttia voivat muuttaa koko arkesi merkittävästi!

Haluaisin jakaa sinulle yhden asian Saa mitä haluat -kirjasta. Kirjassani esittelen Saa mitä haluat -kolmion, jonka avulla voi toteuttaa ihan mitä tahansa muutoksia, unelmia ja tavoitteita elämässä.

Olen huomannut, että moni käyttää kolmiota ja siihen liittyvää prosessia isojen unelmien toteuttamiseen, sellaisten, mitkä ovat yleensä kauempana tulevaisuudessa. Kolmio ja prosessi on yhdeltä osalta tarkoitettukin siihen.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen, että Saa mitä haluat -kolmiota kannattaa käyttää joka päivä oman arjen ohjaamisessa: Joko siihen, että saat ne isot kaukana olevat unelmat toteutumaan tai sitten siihen, että saat tehtyä omasta arjestasi parempaa, tai kuten kirjassani sanon, siistimpää.

Saa mitä haluat -kolmion kolme kulmaa ovat selkeä tavoitetila, mihin haluat päästä (1), seuraava askeleesi eteenpäin (2) ja ihmiset, jotka pystyvät auttamaan sinua (3).

Nämä 3 x 1 minuuttia voivat muuttaa koko arkesi merkittävästi

  • 1 x 1 minuutti matkalla töihin tai viimeistään työpaikan ovella:

Kuvittele tai kerro itsellesi, missä tilanteessa haluat olla, kun lähdet töistä. 
Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että olet onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla?

Esim. Tiedän, että työpäiväni meni hyvin, koska sain edistettyä tämän hetken tärkeintä projektia ja muistin pitää joka tunti pienen tauon pitääkseni hyvän fokuksen töissä.

-> Kun pääset töihin sinulla on selkeys siitä, mitä haluat saada aikaan.

  • 1 x 1 minuutti matkalla kotiin tai viimeistään kodin ovella:

Kuvittele tai kerro itsellesi, miten iltasi on mennyt kotona / perheen kanssa parhaalla mahdollisella tavalla. Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että iltasi oli onnistunut?

Esim. Tiedän, että iltani oli onnistunut, koska halasimme puolison kanssa pitkän halauksen, nauroimme kippurassa lasten kanssa ja minulla oli todella rentouttavaa saada olla kotona.

-> Tämä auttaa sinua valmistautumaan iltaan, joka palvelee parhaiten sinun elämääsi tällä hetkellä.

  • 1 x 1 minuutti ennen kuin alat nukkumaan:

Kuvittele tai kerro itsellesi, miten hyvin nukkuneena ja virkeänä, ja millä tavalla sinä haluat herätä.
Kerro itsellesi, mistä 1-3 asiasta tiedät, että yösi on mennyt parhaalla mahdollisella tavalla?

Esim. Tiedän, että nukuin hyvin, koska nukuin koko yön heräämättä ja koska olen niin virkeä, että haluan nousta heti ylös sängystä.

-> Tämä auttaa sinua nukkumaan paremmin ja valmistaa mieltäsi hyvään uneen ja haluamaasi aamuun.

Kun teet nämä kaikki kolme joka päivä, päivästäsi tulee hyvin erilainen!

Voisit ottaa myös vain kerran päivässä hetken sille, että kuvittelet miten haluat päiväsi menevän, mutta tässä kolme syytä, miksi tämä on parempi tapa:

  1. Uskon, että elämässä kaikki on harjoittelua. Tässä saat päivän aikana usean kerran harjoittelun ja siten tulet paremmaksi oman elämäsi ohjaamisessa.

  2. Vuorokaudessakin ehtii tapahtumaan paljon asioita, joten näin voit varmistaa, että se, mitä kuvittelet toimii parhaiten siinä hetkessä.

  3. Kuvittelu on paljon keskittyneempää, kun sinun ei tarvitse miettiä koko päivää, vaan vain seuraavaa osaa vuorokaudestasi.

Kun teet näitä minuutin kuvitteluja, muista tarkastaa, että ne ohjaavat sinua kohti niitä isompia suunnitelmia, joita olet tehnyt omalle elämällesi. Se onnistuu helposti, jos tarkastat päivittäin, mitä sinä haluat saada aikaan omassa elämässäsi (teemme tällaisen suunnitelman Saa mitä haluat -valmennuksissa ja lyhyesti myös tulevassa Passion for Success 2019 -seminaarissa).

Kuitenkin muista, että joskus isompaa suunnitelmaa tuijottamista tärkeämpää on se, että teet sen mukaan, mikä on juuri tänään tärkeintä.

Aloita matkasi kohti sitä mitä haluat

Viime syksynä julkaisin esikoisteokseni: Saa mitä haluat -opas omannäköisen elämän toteuttamiseen. Kirja pohjautuu samannimiseen valmennukseen, jota olen järjestänyt vuodesta 2009 alkaen.

Jos et vielä ole lukenut kirjaani tai tiedät jonkun, jolta kirja puuttuu - tilaa se oheisen linkin kautta nyt erikoishintaan: 26€ (ovh. 32€)!

LISÄKSI: Saat kaupan päälle Saa mitä haluat -minivideokurssin tilatessasi kirjan verkkokauppamme kautta.

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #491 -